Belpop Bonanza Schoten

Dit seizoen dompelen Jan Delvaux en Jimmy Dewit zich helemaal onder in de Belpopgeschiedenis van Schoten. Ze maken er niet alleen een voorstelling over, maar schrijven er ook een boek over en hebben zelfs een Belpoproute uitgestippeld met 10 unieke Belpop-pareltjes in Schoten! 

DE BELPOP WANDEL- EN FIETSROUTE

Dinsdag 21/7 lanceerden we de Schotense Belpop wandel- en fietsroute langs de plekken waar muzikale geschiedenis werd geschreven.

De route werd uitgestippeld door Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) dé vakmannen bij uitstek. Sinds 2013 maken ze theatershows en televisie over de Belgische popmuziek. Jan en Jimmy hebben zich helemaal ingewerkt in het Schotense erfgoed. Want deze zomer – en ook daarna - zullen zij jouw gidsen zijn. 

Een heerlijke wandel- en fietsroute langs unieke stukjes Belpopgeschiedenis in Schoten.

Alles wat je nodig hebt, zijn stapschoenen of een fiets en een smartphone. Op 10 locaties hangt een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een mooi verhaal in woord en beeld. Vanaf 22/7 kan je het fiets- en wandelplan gratis afhalen de vrijetijdsbalie (Sint-Cordulastraat 10) of downloaden via deze link of onderstaande knop
Wil je graag een uitgebreide beschrijving? Klik dan hier

Nieuw: tijdens de zomermaanden is de vrijetijdsbalie geopend in de namiddag. Je kan er elke weekdag van 13u30 tot 17u30 terecht voor al je vragen. 

Download het fiets- en wandelplan

De makers: Jan Delvaux & Jimmy Dewit

Jan Delvaux is de auteur van ‘Belpop. De Eerste Vijftig Jaar’ (2011), ‘Rock Werchter. Sinds 1975’ (2014) en ‘Belpop Bonanza’ (2017). Hij vertelt al enkele jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en was de externe harde schijf van ‘Belpop’ op Canvas. Volgens Bart Peeters weet hij meer over Belpop dan Wikipedia.

Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) draait tafels bij Discobar Galaxie en onder eigen naam. Hij is auteur-componist en bedienaar van laptops en drummachines. Na honderden feestjes, festivals en radioshows heeft de man een meestergraad behaald.

Nog meer Belpop!

Tijdens seizoen 2020-2021 staat er nog meer te gebeuren op vlak van Belpop. 
Verwacht je dit najaar aan het boek 'Belpop Bonanza Schoten', boordevol weetjes over onze Schotense belpopgeschiedenis. In het voorjaar kan je terecht bij de voorstelling 'Belpop Bonanza Schoten', waar Jan Delvaux en Jimmy Dewit al hun muzikale vondsten vertellen en er meteen de juiste plaatjes bij draaien.  

Vanaf woensdag 26/8 om 19u kan je je tickets kopen voor de voorstelling Belpop Bonanza Schoten (en alle andere voorstellingen) via onze website.


VOORBIJ: Belpopavond

Maak kennis met de popgeschiedenis van Schoten. 
Meesterverteller Jan Delvaux en muzikale duizendpoot Jimmy Dewit lanceerden de enige echte Schotense Belpop wandel- en fietsroute. Voor deze gelegenheid nodigden ze enkele straffe lokale muzikale figuren uit voor een goed gesprek en sloten we af met een concert van David Thomaere Trio

Wanneer: dinsdag 21/07/2020 om 19u
 

David Thomaere Trio

Schotens pianist David Thomaere sloot de avond af met zijn jazztrio.
David Thomaere trio staat voor jazz met vlotte melodieën en opzwepende ritmes, met invloeden uit hedendaagse jazz en klassieke muziek, pop en hiphop. Eigen composities werden afgewisseld met een occasionele jazzstandard en hier en daar een (in een eigenzinnig jazzjasje gestopte) popsong. David Thomaere Trio is voer voor zowel jazzfanaten- en kenners als voor zij die graag eens van het genre proeven.

Piano: David Thomaere (laureaat Toots Thielemans Award 2012)
Drum: Antoine Pierre (Philip Catherine, TaxiWars)
Contrabas: Felix Zurstrassen (Conference of the Birds)

DELEN: