Ella Vandenbussche

Ella Vandenbussche (1992) speelt met vormen en kleur. Ze studeerde Vrije Grafiek aan het KASK, is grafisch ontwerpster en illustratrice. Ze laat zich inspireren door haar omgeving, de dingen die ze rond haar ziet: de vorm, de kleur, de mensen en de taal. Ella ontwierp beelden voor onder andere Muziektheater De Kolonie en werkt samen met sociaal artistieke organisaties zoals Klein Verhaal in Oostende.

Samen met Astrid Verplancke werkt ze aan eigen boeken als Gods Lam en met haar zus Lena Vandenbussche heeft ze collectief IN VORM, waarmee ze meer vormelijk werk maakt zoals scenografieën en installaties.

“Ik hou ervan de figuren in mijn werk hun eigen karakter te geven, vaak hebben ze iets tussen vreugde en tristesse, iets humoristisch en tegelijkertijd melancholisch. Ze zijn vaak groot en kunnen iets bevreemdends hebben.Ik hou ervan een soort sfeer te scheppen, te spelen met spanning op het blad, composistie, kleur, vorm en het juiste papier. Het hele gevoel moet goed zitten.”

Benieuwd naar meer werk van Ella Vandenbussche? Snuister dan zeker even door haar website. 

Onze website en het drukwerk van dit seizoen zijn versierd met haar speelse illustraties, maar Ella zakt ook af naar Schoten. Op 21 november, Kinderkunstendag, geeft Ella na de voorstelling Kleine Verhalen voor Grote Oren nog een workshop. 

DELEN: