Covid-19:

Het Covid Safe Ticket en mondmaskers zijn niet meer van toepassing. Wél wordt blijvend extra aandacht gevraagd voor de luchtkwaliteit. CO² meters zijn aanwezig in alle lokalen. Bij het overschrijden van de richtwaarde van 900 ppm is ventilatie aangeraden, u opent ramen en/of deuren om de luchtkwaliteit terug te optimaliseren.

Je zoekt een ruimte voor je activiteit? Cultuurcentrum Schoten verhuurt heel wat gemeentelijke lokalen. Van een kleine vergaderruimte tot een perfect uitgeruste podiumzaal voor grotere evenementen. Infrastructuur met een capaciteit die varieert tussen 10 en 400 personen. Podiumvoorstellingen, ontmoetingsactiviteiten, educatieve activiteiten en vergaderingen kunnen allemaal in deze gevarieerde infrastructuur georganiseerd worden.
Er zijn verschillende vergaderzalen, 3 wijklokalen, een activiteitenruimte, polyvalente lokalen en een degelijk uitgeruste podiumzaal met 400 plaatsen met uitschuifbare tribune en podium.

Niet elk lokaal is geschikt voor elke activiteit. Klik hier om een overzichtstabel van al onze beschikbare zalen en lokalen te raadplegen. Deze is niet limitatief maar geeft u een inzicht in wat u waar zou kunnen organiseren.

Wenst u een andere soort activiteit te plannen dan deze die opgesomd staan, dan kan u steeds contact opnemen met cultuurcentrum@schoten.be – 03/680 23 41 om de geschikte locatie te vinden.

Denk eraan om tijdig uw evenement aan te geven via het evenementenloket.

Wilt u een feest organiseren? Dan kan u hier de lijst met niet-gemeentelijke infrastructuur raadplegen.

In verschillende infrastructuren kan je gebruik maken van audiovisuele materialen (piano, beamer, enz.) Het gebruikersreglement voorziet bovendien een fikse korting voor erkende Schotense verenigingen. Let wel op: praktische afspraken verschillen per locatie.

Bij het evenementenloket kan je terecht voor huur van materiaal (bvb. podiumstukken, tafels, panelen, ...) of voor de nodige lokale vergunningen. Hou hier ook rekening met de minimum aanvraagperiode van 6 weken op voorhand.

Meer info hierover vindt u op de website of u kan altijd contact opnemen per mail: evenementen@schoten.be.

Je kan je aanvragen voor het huren van zalen ook digitaal via onze webshop indienen (behalve voor de Kaekelaar). Wil je hier meer informatie over? Klik dan hier voor de infobrief met handleiding.  

De contactpersoon voor zaalverhuur is Erika D'Huyvetter: cultuurcentrum@schoten.be of 's voormiddags ook telefonisch bereikbaar op het nummer 03/680 23 41.

Sinds 1 januari 2020 is er een nieuw retributiereglement in voege gegaan. Erkende Schotense verenigingen kunnen vanaf dan van het meest voordelige tarief genieten als ze een locatie willen huren. Klik door naar de verschillende locaties om de nieuwe tarieven te weten te komen.

Bent u nog niet opgenomen in de digitale verenigingendatabank? Kijk hier voor meer info en dien uw aanvraag in.

Naar de webshop!
DELEN: