Het woord 'toeval' kan zoveel verschillende betekenissen hebben dat die elkaar opheffen en er enkel een lege ruimte overblijft. Kurt Demey, Joris Vanvinckenroye en Frederica Del Nero proberen in 'Ongekende Evidenties' het 'toeval' uit te dagen om een glimp van zijn bestaan te vangen. Het publiek komt terecht in een cross-over van theater, muziek en mentalisme waar toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen. Het bijzondere aan deze voorstelling is dat het mentalisme in de handen van het publiek ligt en dat we geen mentalist op de scène zien. Wat we wel zien is een virtuoze Joris Vanvinckenroye op zijn contrabas en Kurt Demey die probeert te begrijpen wat toeval en synchroniciteit is. Wat het publiek voelt, is dat de aarde stilletjes aan onder hun voeten wegglijdt terwijl ze zichzelf van de ene verbazing in de andere brengen.

"Open monden van verbazing. Verwonderde kreten. Ontroering in de ogen. Een staande ovatie. Belgisch kampioen goochelen, Kurt Demey, laat in zijn nieuwste voorstelling ‘Ongekende Evidenties’ alles aan het toeval over." Liv Laveyne na de première in 'Accenten december' en het 'Cirusmagazine #45'.


Kurt Demey was in januari finalist van Belgium got talent. Eindelijk leerde ook het brede publiek hem kennen want hij toert al enkele jaren succesvol langs de theaters. Dat is niet verwonderlijk want bij voorstellingen van Rode Boom verlaat het publiek met open mond van verbazing en verwonderde kreten, met ontroering in de ogen en een staande ovatie de zaal. Niet voor niets werd Kurt Demey ook Belgisch kampioen goochelen.

Wat het publiek voelt bij dit alles? Zoiets als de aarde die stilletjes onder je voeten wegglijdt en waarbij je van de ene verbazing in de andere valt. Rode Boom weet als geen ander mentalisme uit te spelen zodat er magische vlinders in je buik fladderen.

Ongekende Evidenties is een interactieve en destabiliserende voorstelling waarbij poëzie de enige houvast is en jij zelf de hoofdrol speelt.

auteur, mentalisme, spel, scenografie Kurt Demey 

compositie, muziek, spel Joris Vanvinckenroye 

spel en dramaturgie Frederika Del Nero

Prijs: €6/leerling

Duur: 70 minuten

Max.: 250 toeschouwers

 


Ongekende Evidenties

DELEN:

Tickets

  • 22/11
    2019
    13:30
    Locatie: De Kaekelaar

Lesmappen

Ongekende Evidenties

Over toeval en mentalisme