Met de Torenconcerten krijgt Schoten er een halfjaarlijkse thuishaven voor klassieke muziek bij. Kom je tijdens deze eerste wintereditie in De Kaekelaar verwarmen aan de kunsten van jong talent  en van vermaarde virtuozen. De eerste van twee avonden vangt aan met een klassieke invulling door het duo Vermeulen - Peeters en golft na een pauze verder op jazztonen gebracht door Stijn Wauters. Vind hier info en tickets voor de tweede avond van de Torenconcerten, op zaterdag 21 februari.

Deel 1: duo Vermeulen-Peeters

2010: Vlaanderen maakt kennis met Jan Vermeulen wanneer hij zowel de titel van ‘musicus van het jaar’ als een gegeerde ‘Klara’ in de wacht sleept. Dit naar aanleiding van zijn twaalfdelige cd-reeks rond het oeuvre van Schubert, wat Vermeulen in zowel binnen- als buitenland de bijnaam ‘de ideale Schubertvertolker’ oplevert. Wanneer hij beslist om ook het vierhandig klavierwerk van Schubert onder handen te nemen, stelt hij vast dat hij twee handen tekortkomt: die van Veerle Peeters.

Veerle Peeters is al ruim twintig jaar een compagnon de route van Jan Vermeulen. Eerst als studente in zijn pianoklas, later als kamermuziekpartner en artistiek leider. Peeters maakt naam als oprichter van het ensemble Frescamente, laureaat van onder meer het Nederlandse ‘Internationaal kamermuziekconcours Almere’ en het Belgische concours ‘Gouden Vleugels’. Ze bevestigt haar reputatie met haar internationaal bejubelde cd rond het pianowerk van de Franse componiste Bonis.

Vermeulen en Peeters leggen via talloze cd-opnames en concerten een boeiende muzikale weg af. De volgende halte is Schoten, waar werk van Johannes Brahms op het programma staat. Als u weet dat Vermeulen en Peeters zich met evenveel overgave aan het oeuvre van Brahms als aan dat van Schubert wijden, mag u zich verwachten aan wervelende vierhandige pianorecitals.

Deel 2: Stijn Wauters

Stijn Wauters neemt u deze avond mee naar de jazz uit het ‘American Songbook’. Hij bewijst dat jazz niet enkel elitair of experimenteel hoeft te zijn, door bekende melodieën van onder meer Duke Ellington en George Gershwin uit de piano te toveren. De klassiekers van weleer, waarbij swing en ballades elkaar afwisselen. Volgens Wauters maakt net dat contrast de jazzmuziek zo fascinerend en ongrijpbaar. Kom dit vooral zelf ontdekken, want zowel de immer beminnelijke Frank Sinatra als de immer opgewekte Louis Armstrong heten u van harte welkom.

Stijn Wauters groeide op met muziek. Van de cantates van Telemann tot het Nederlandstalige lied: ze passeren allemaal de revue in zijn jeugd. Wanneer Stijn toevallig de muziek van jazzpianist Oscar Peterson ontdekt, verandert alles. Peterson groeit uit tot zijn god en wijst hem de weg. Niet alleen naar andere jazzpianisten, maar ook naar het Conservatorium van Antwerpen. Wauters is actief als pianist bij diverse (swing)formaties, zoals The Jacquelines en The Hop-sh-bam Connection o.l.v. Marie-Anne Standaert. 


20.00u Aanvang deel 1: Duo Vermeulen-Peeters  

20.45u Pauze

21.15u Aanvang deel 2: Stijn Wauters



DELEN:

Tickets

  • 21/02
    2020
    20:00
    Locatie: De Kaekelaar