Opgelet: deze voorstelling werd geannuleerd en zal pas volgend seizoen hernomen worden. Tickethouders worden automatisch op de hoogte gesteld van verplaatsingen of terugbetalingen.

De muzikale geschiedenis van Schoten is groot en bijzonder. Om deze rijkdom in kaart te brengen is er maar één adres: Belpop Bonanza. Jan Delvaux en Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing) maken als Belpop Bonanza theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land. De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. En uiteraard ook een stevige dosis humor.

Belpop Bonanza Schoten wordt een spannende, grappige en entertainende voorstelling over wat zich de voorbije 60 jaar op muzikaal vlak heeft afgespeeld in de Gemeente Schoten. Een muzikaal geschenk voor de Schotenaren!

Belpop Bonanza bestaat uit twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in de Belgische popmuziek:

Jan Delvaux is de auteur van Belpop. De Eerste Vijftig Jaar (2011), Rock Werchter. Sinds 1975 (2014) en Belpop Bonanza (2017). Hij vertelt al enkele jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en was de externe harde schijf van Belpop op Canvas. Volgens Bart Peeters weet hij meer over Belpop dan Wikipedia.

Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) draait tafels bij Discobar Galaxie en onder eigen naam. Hij is auteur-componist en bedienaar van laptops en drummachines. Na honderden feestjes, festivals en radioshows heeft de man een meestergraad behaald.

“Belpop Bonanza is een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartussenin.”
 ****
- Het Nieuwsblad

“Het plezier van het weetjes spuien spat van het podium.” 
****
- De Standaard


OPROEP

Belpop is overal. Elke gemeente, groot of klein, heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd.

Jan en Jimmy gaan op zoek naar bijzondere verhalen uit Schoten. Ken jij een buitengewoon verhaal, een ongekend weetje of heb jij nog enkele unieke beelden over de muziekgeschiedenis van Schoten? Vertel het ons via belpop@schoten.be en wie weet verschijnt jouw inbreng in deze bijzondere voorstelling.


DELEN:

Tickets

 • 14/05
  2021
  20:00
  geannuleerd
  Locatie: De Kaekelaar
 • 15/05
  2021
  20:00
  geannuleerd
  Locatie: De Kaekelaar