Opgelet: dit concert stond oorspronkelijk gepland op 18/12/20. Tickethouders worden automatisch op de hoogte gesteld van verplaatsingen of terugbetalingen.

In De lange nasleep van een korte mededeling raakt het leven van vier vrienden ontwricht nadat één van hen een schijnbaar onschuldige mededeling doet.
De vele gesprekken die hieruit voortvloeien, tonen op tragikomische wijze hoe iedereen zijn eigen angsten en verlangens de baas tracht te zijn. Hoe meer iedereen zijn best doen om grip op de situatie te krijgen, hoe meer die uit de hand loopt. In weinig woorden wordt veel gezegd, nog meer niet gezegd, veel begrepen en veel misverstaan.

De tekst van Magne van den Berg is van een pijnlijke lichtvoetigheid en laat zich lezen als een gedicht waarin de beelden ontstaan in het hoofd van de toeschouwer. De Roovers kiezen er uitdrukkelijk voor om in deze bijzondere tijd een korte voorstelling met beperkte crew en dito decor te brengen. Niks in de handen, niks in de mouwen. Het stuk vraagt dat ook niet. Het is “coronaproof” in sé; zonder in te boeten aan theatrale en artistieke kwaliteit. De lange nasleep van een korte mededeling stond al langer op ons verlanglijstje, de flexibiliteit ervan maakt het net nu uitermate geschikt.


Tekst: Magne van den Berg
Van en met: Robby Cleiren, Luc Nuyens, Sofie Sente & Sara De Bosschere
Scenografie: Stef Stessel
Kostuums: Pynoo
Lichtontwerp en techniek: Bert Vermeulen


DELEN:

Tickets

 • 02/06
  2021
  19:00
  Locatie: De Kaekelaar
 • 02/06
  2021
  21:00
  Locatie: De Kaekelaar