©Alexander Popelier

Jazzgroep De Beren Gieren wordt beschouwd als een van de avontuurlijkste muziekgroepen in de Benelux. Met hun nieuwe full album, Less is Endless, brengen Fulco Ottervanger (piano), Lieven Van Pée (bas) en Simon Segers (drum) een ode aan een universum dat wemelt van leven. Het is een zoektocht naar open routes waar ideeën kunnen ontstaan en evolueren. De cultivatie van het onvoltooide leidt tot actieve creativiteit. Het ontbrekende puzzelstukje spreekt meer tot de verbeelding dan het perfect afgewerkte geheel.

Less Is Endless ligt in het verlengde van het vorige album Dug Out Skyscrapers, maar voelt frisser en opgewekter aan. De combinatie van kernachtige composities en een open invalshoek zorgt voor ruimtelijke en spannende muziek. 

EXTRA! Het jonge jazzduo Schreel Van De Velde zal het voorprogramma van De Beren Gieren verzorgen. Twee jazzvliegen in één klap dus! 

Schreel Van De Velde
dat is Gitarist Lucas Schreel (Kloothommel) en percussionist Casper Van De Velde (schntzl, An Pierlé Quartet). De optelsom van deze twee heren resulteert in een wonderbaarlijk duo dat de kracht van het minimale de ene helft van het werk laat doen, de andere wordt aan de verbeelding overgelaten. Duyster, Radio 1, Humo, Enola, ... zijn alvast fan.

 


Fulco Ottervanger: piano
Lieven Van Pée: bas
Simon Segers: drumDe Beren Gieren — Stress Als Optie (Official Video)

Luister naar De Beren Gieren - Less is Endless

Luister naar Schreel Van De Velde - Balts

DELEN:

Data

  • 24/11
    2021
    20:00
    Locatie: De Kaekelaar