©Lukas Verdijk

In je klas wordt een documentaire vertoond over het bizarre en intrigerende verhaal van de socioloog Fred Fenster: een socioloog / meester-oplichter die zijn succes heeft behaald door een TED-talk te geven die hij volledig heeft gestolen van andere denkers. De documentairemaker interviewt hem over deze ongewone manier van werken. Het belooft een interessant debat over de waarde van authenticiteit, succes, oprechtheid en internet te worden.

De documentaire wordt pas echt bijzonder wanneer de socioloog plots letterlijk lijkt te citeren uit wat er net door de leerlingen in het klaslokaal werd gezegd. De verwarring neemt toe en het is onmogelijk af te leiden of dit louter toeval is of deel van een groter complot.

De vraag dringt zich op of de (ondertitelde) documentaire vooraf werd opgenomen of vernuftig live wordt nagespeeld in de living van twee acteurs voor een ‘green key’, compleet met lachband en groteske kostuumwissels. Dit wordt glashelder wanneer je leerlingen uiteindelijk via het scherm rechtstreeks worden aangesproken in de klas en er een dialoog ontstaat.

De grens tussen fictie en realiteit is nauwelijks te onderscheiden en legt de gevaren van internet bloot.
Een spannende detective op zoek naar leugen en waarheid en de waarde daarvan.


Deze online voorstelling  gaat door op school, in een klaslokaal met max. 2 klasgroepen in het lokaal,

Concept: Stan Reekmans, Matthias Meersman en Peter Boelens
Spel: Matthias Meersman en Stan Reekmans
Video en streaming: Gertjan Biasino
Productie: Annelies Boelens
Met dank aan ccBe en Stad Antwerpen


DELEN:

Data

 • 09/05
  2022
  09:00
  uitverkocht
  Locatie: In de klas
 • 09/05
  2022
  09:00
  uitverkocht
  Locatie: In de klas
 • 10/05
  2022
  09:00
  uitverkocht
  Locatie: In de klas