©Huis Alma

Er komt een verhuiswagen aangereden. Op de zijkant staat er, in het groot: “DE RUS & COMEN”. 

Een aantal norse Russische verhuizers begint een vuile oude inboedel uit te laden. Het is de erfenis van een Russische aristocrate, die ze hier moeten afzetten … toch? Dit is toch wel zeker het adres dat ze hebben gekregen? 

Wat volgt is een muzikale vertelling, die drijft op klassieke Russische muziek en Russische folk. Een vleugje mysterie, magie en surrealisme over dit alles: kasten hebben dubbele bodems en geheime luiken. Je kan er in verdwijnen en ergens anders tevoorschijn komen. En dan verdwijnen De Rus & Comen ook zelf weer in een witte rookwolk. 

Met een mix van live muziek en een vleugje tovenarij maakt Aardvork klassieke muziek toegankelijk voor kinderen. De Rus en Comen is een meeslepende vertelling boordevol sappige personages en magische beelden.


Locatie: deze voorstelling kan doorgaan op de speelplaats voor min. 50 en max. 75 lln. Het gezelschap moet met een camionette de speelplaats kunnen oprijden. het gezelschap voorziet een tribune. de school voorziet banken. Indien dit niet mogelijk is voor jouw school, laat het ons weten, dan zoeken we samen naar een oplossing. 

Zang & Spel: Pieter De Praetere (contratenor/bariton), Noémie Schellens (sopraan)
Toetsen, zang & spel: Elisabeth De Loore
Tekst & Regie: Koen Boesman
Beeld (decor & kostuums): Jana Roos
Figuren ism Ananda Puyck (NL)
Coaching: Peter SpaepenDELEN:

Data

 • 27/09
  2021
  10:30
  uitverkocht
  Locatie: Op school
 • 27/09
  2021
  13:30
  uitverkocht
  Locatie: Op school