©Nick Hannes

De tienjarige Boy zit in de klas als de politie hem plots komt halen. Hij weet niet waarom. Hij weet alleen dat hij niet meer naar huis mag, omdat hij in een ‘verontrustende situatie’ leeft.

Dit is het startschot van een lawine aan juridische, medische en emotionele argumenten die elk hun impact hebben op de jongen. In een broeierige montage is de toeschouwer getuige van een reeks grote en kleine gebeurtenissen die Boys lot zullen bepalen. 

Kyoko Scholiers verbeeldt een brandend actuele realiteit in een eigenzinnige muziektheatervoorstelling met een ijzersterke cast.


Tekst en regie: Kyoko Scholiers
Compositie en muzikale leiding: Joris Blanckaert
Cast: Tiny Bertels, Sofie Decleir, Laurence Roothooft, Amelie/Isabella Nnambaziira van Olmen, Victor Saveniers, Greg Timmermans, Joris Van den Brande, Finn Van Hove
Uitvoering muziek: Kinderkoor Opera Ballet Vlaanderen o.l.v. Hendrik Derolez & HERMESensemble: Karin de Fleyt (fluit), Peter Merckx (basklarinet), Gaetan La Mela (percussie) en Stijn Saveniers (dirigent en cello)
Scenografie: Amber Vandenhoeck
Kostuumontwerp: Marie Dries
Productieleiding: Lore Hoefkens
In coproductie met: Opera Ballet Vlaanderen, HERMESensemble, De Grote Post, Het Laatste Bedrijf
Met steun van: De Vlaamse overheid, Stad Antwerpen, Corso, Villa Hellebosch
Met dank aan: De vele organisaties en mensen die getuigden

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, in samenwerking met Gallop Tax Shelter. 


DELEN:

Data

  • 10/02
    2022
    20:00
    Locatie: De Kaekelaar