Met Everest: De Jonge Yeti nemen DreamWorks Animation en Pearl Studio je mee op een episch avontuur dat zich over meer dan 3000 kilometer uitstrekt, van de straten van Shanghai tot aan de adembenemende sneeuwlandschappen van de Himalaya. Wanneer tienermeisje Yi een jonge Yeti ontdekt op het dak van haar flatje in Shanghai, besluit zij samen met haar ondeugende vrienden Jin en Peng hem “Everest” te noemen. Vervolgens gaan ze op een epische speurtocht om dit magische wezen te herenigen met zijn familie op het hoogste punt van de aarde.

Maar om Everest weer thuis te krijgen moeten de vrienden er wel in slagen om zoöloge Dr. Zara en zakenman Burnish, die koste wat kost een Yeti wil vangen, telkens een stap voor te blijven.

"Alle details in de Chinese metropool kloppen, van de bamboestellingen voor de torenhoge gebouwen tot de inhoud van een gemiddelde koelkast." - De Morgen


Een animatiefilm van Jill Culton
Verenigde Staten / China, 2019 - 100 min.
Nederlands gesproken

Partners: gezinsbond Schoten en ‘s-Gravenwezel 

De zondagochtendfilms zijn superleuk voor het hele gezin.  Je ziet een film en er zijn ook leuke activiteiten voor de kinderen!
 Everest: De Jonge Yeti - officiële trailer

DELEN:

Data

  • 09/01
    2022
    11:00
    Locatie: De Kaekelaar