©Roger Raveel Museum Vlaamse Gemeenschap Marleen Muer

Dit jaar zou Roger Raveel 100 jaar geworden zijn. Als enige Belgische kunstenaar die nog tijdens zijn leven een eigen museum kreeg, drukte Raveel een blijvende stempel op de wereld. En dat midden in zijn dorp, Machelen-aan-de-Leie, waar hij zijn hele leven bleef werken en wonen, tot aan zijn overlijden in 2013.  

Verken er met een gids de tijdelijke tentoonstellingen met werk van Amédée Cortier en Rein Dufait. Laat je, temidden van zijn persoonlijke habitat, bovenal verwonderen door werken van Raveel zelf: in zijn eigen en bijzondere beeldtaal, met zijn omgeving als belangrijkste inspiratiebron.

 


Reserveren verplicht!

TIP: In het geboortedorp van Roger Raveel, staat ook zijn atelier. Een laatste wens van Roger Raveel was dat iedereen toegang kreeg tot zijn kunst, zijn leefwereld en zijn atelier. Het atelier werd na zijn overlijden volledig gerestaureerd om bezoekers te kunnen ontvangen en een intieme inkijk te geven in de belevingswereld en leefwereld van de kunstenaar. Het atelier is slechts bij gelegenheid te bezoeken.

Speciaal voor jullie komst, wordt het atelier opengesteld. U kunt voor of na de rondleiding in Museum Roger Raveel een vrij bezoek brengen aan Atelier Roger Raveel, tegen een prijs van €15/persoon (ter plaatse te betalen, reserveren is niet nodig). Naast talrijke informatie en beelden, is ook de weduwe van Roger Raveel aanwezig om jullie te informeren.DELEN:

Data

 • 09/12
  2021
  14:00
  Locatie: Locatie wordt meegedeeld
 • 11/12
  2021
  14:00
  Locatie: Locatie wordt meegedeeld