Een spannend avontuur voor kinderen, een nachtmerrie voor ouders.

Een meisje wacht na schooltijd op haar moeder. Die is te laat. Dat kan gebeuren. Maar het wachten duurt wel lang. Het meisje praat over zichzelf en over de wereld om haar heen. Haar hoofd zit vol hersens, vol vragen en vol verhalen.

Denkt gij soms ook dat niemand naar u luistert? Hebt gij ooit wormen gegeten? Kunnen mieren zwemmen? Zouden vissen eigenlijk niet liever in de lucht vliegen? Waarom draait de aarde op sommige dagen niet achteruit? Waarom moet ik alles zeggen? Waar is mijn moeder? Moeder? Waar? Zijt? Ge?


"Tot die unieke enscenering zich laat voelen en regen de theaterzaal binnensijpelt, met de boom die water huilt en het podium in een grote plas verandert – tot alle grenzen tussen stand-up en theater, tussen de krijtlijnen die volwassenen voor hun kinderen uittekenen en het kinderlijke spel dat het overneemt worden weggevaagd."
Liv Laveyne in De Morgen (6.05.14)

"Regisseur Jellie Schippers en ontwerpster Myriam Van Gucht claimen onze sympathie voor dit losgeslagen mini-projectiel. In één beweging zingen ze ook de lof van de vindingrijkheid. Verwacht niet het onverwachte, zoek het zelf op: onze verbeelding laat ons nooit in de steek."

Geert Van der Speeten in De Standaard (12.05.2014)

"Wat er gebeurde… is allerminst betuttelend en slaat het meest aan bij het publiek wanneer het meisje stevig durft te rebelleren, zoals bij het opeten van de blauwe krijtjes of het wegmoffelen van een platte banaan in haar nog propere handdoek."
Filip Tielens op cobra.be (12.05.14)

 

CREDITS Concept Schippers&VanGucht Tekst Jo Randerson Regie Jellie Schippers Scenografie Myriam Van Gucht Spel Janne Desmet Video-animatie Jan Joost VerhoefWat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten - trailer

DELEN:

Tickets

  • 23/09
    2017
    19:00
    Locatie: De Kaekelaar