Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

The Great Belgian Songbook

met The Autumn Sessions

The Great Belgian Songbook c Jan Jr Bon
The Great Belgian Songbook c Jan Jr Bon

Prijs

  • basisprijs:€17.00
  • kansentarief:€3.40
  • vriendenpas '22-'23:€14.00

Praktisch

Tip van de bib! 

Ontleen het eerste album van The Great Belgian Songbook in de Braembib. 

Met de swing van jazz en de herkenbaarheid van pop neemt The Great Belgian Songbook je mee op een begeesterende trip door de nationale muziekgeschiedenis. Met The Autumn Sessions brengt de band een ode aan belpop-iconen. Ze demonteerden nummers en puzzelden ze nadien met veel schwung, lef, enthousiasme en humor terug in elkaar. En dat alles met de trompet van Jo Hermans als wegwijzer en geheim wapen.

 

La chanson des vieux amants van Jacques Brel krijgt de funk van Quincy Jones, Martine van Louis Neefs swingt enkele versnellingen hoger en Somebody that I used to know van Gotye wordt hedendaags klassiek.

“The Great Belgian Songbook is een stomend prestigeproject van Jo Hermans om duimen en vingers van af te likken. Daar kunnen ze zelfs over de grote plas enkel jaloers naar kijken.”

HET NIEUWSBLAD ★★★★★

Wie is The Great Belgian Songbook?

Jo Hermans is een geweldig muzikant en een durver. Zijn trompet en bugel zijn te horen van Balthazar tot Raymond van het Groenewoud en van Clouseau tot DAAN. Daarenboven is hij ook een man met een plan. The Great Belgian Songbook is zijn allermooiste plan. Het is een variant op het Great American Songbook, de fameuze collectie van Amerikaanse standards uit de dagen voor de opkomst van rock-’n-roll.

 

Niet alleen het plan, maar ook de uitvoering ervan is bijzonder. The Great Belgian Songbook wordt volledig instrumentaal gebracht, met bugel, trompet, drums, toetsen en cello. 

 

Marc Bonne (60) mocht op zijn veertiende al op tournee met Alain Chamfort. De jonge wonderdrummer werd een instituut met een indrukwekkende erelijst.

Jean-François Assy (42) speelde cello bij Alain Bashung, Yann Tiersen en DAAN.

Schotense pianist David Thomaere (30) geldt als een Groot Talent.

Ook Remko Kühne maakt sinds kort deel uit van deze geweldige line-up, zodat er meteen 2 talenten achter de toetsen zitten. Remko verdiende zijn sporen bij oa Hooverphonic, Alain Clark, Milow,…

 

En niet te vergeten, de onvoorstelbaar getalenteerde Jo Hermans op trompet en bugel. 

Jo Hermans: bugel/trompet
David Thomaere: toetsen
Remko Kühne: toetsen
Jean-François Assy: cello
Marc Bonne/ Dré Pallemaerts: drums

 

www.greatbelgiansongbook.be

Luister naar The Autumn Sessions