Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Kasteelconcert: Steven De bruyn & Jasper Hautekiet

met Aanhou Geraas Maak

Kasteelconcert: Steven De bruyn en Jasper Hautekiet_c_Titus Simoens
Kasteelconcert: Steven De bruyn en Jasper Hautekiet_c_Titus Simoens

Prijs

  • basisprijs:€12.00
  • kansentarief:€2.40
  • student:€8.00
  • vriendenpas '22-'23:€10.00

Praktisch

Tip van de bib! 
Benieuwd naar meer werk van Steven De bruyn? In de bib kan je de cd Fortune Cookie vinden. 

Mondharmonica en contrabas. Twee instrumenten die elkaars tegengestelden zijn, zowel in afmeting als in klank. En laat net dat de wapens zijn waarmee Steven De bruyn en Jasper Hautekiet samen ten strijde trekken op hun nieuwe plaat Aanhou geraas maak (Zuid-Afrikaans voor 'blijf lawaai maken').

 

Volledig onbevangen en vrij van regels laten ze zich leiden door intuïtie. Wat een broeierige instrumentale trip oplevert, waarin samenspel centraal staat. Meer dan eens wordt de harmonica door een batterij elektronica gehaald of krijgt de contrabas een percussieve pandoering. Soms raken beide instrumenten zodanig vervlochten dat niets nog is wat het lijkt.

Straffe muzikanten, een intieme setting en een minimum aan versterking. Welkom in het Kasteel van Schoten, waar we je verwennen met hapjes, drankjes en pure muziek, zonder barrières.

"Kortom: dit album bevat sfeervolle muziek die zich niet zomaar laat beteugelen. Minstens zo intrigerend is de notie dat dit album voortspruit uit de onuitputtelijke behoefte tot ‘aanhou geraas maak’. Echt grote plannen waren er niet, evenmin bestonden er demo’s of schetsen. De Bruyne en Hautekiet trokken de Jet Studios in om er in relatief korte tijd met dit erg fijne, en soms aandoenlijk mooie Aanhou Geraas Maak album uit te komen."

Dansende Beren ★★★★

Lees hier verder

Aanhou Geraas Maak

Luister naar Aanhou Geraas Maak