Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Madres Paralelas

Een film van Pedro Almodóvar

Madres Paralelas
Madres Paralelas

Prijs

  • basisprijs:€5.00
  • kansentarief:€1.00

Praktisch

Tip van de bib!
Krijg je maar geen genoeg van Almodóvar? Onze Schotense bib heeft maar liefst 15 van zijn films én zijn boek in hun collectie! 

Pedro Almodóvar trakteert met Madres Paralelas op een verrassend politiek getint melodrama over twee vrouwen die ongewenst zwanger zijn. Janis (Penélope Cruz) is een professionele fotograaf, die van een relatie met een getrouwde man zwanger raakte. Op de kraamafdeling ontmoet ze de jongere, eveneens alleenstaande Ana (Milena Smit). Ze bevallen beiden van een meisje en ontwikkelen een sterke band. Maar een schokkende ontdekking zal hun vriendschap zwaar op de proef stellen.

"Niemand bespeelt de hartsnaren zo meesterlijk als Pedro Almodóvar in Madres paralelas." ★★★★ - Humo

Almodóvar borduurt verder op zijn favoriete thema’s, namelijk vrouwen en moeders in al hun facetten, en houdt het fris met een gedurfd kleurenpalet en gedenkwaardige vertolkingen. Penélope Cruz was goed voor een Oscarnominatie als Beste Actrice.

 

"Ook nu druipen de narratieve ambitie, de cinematografische finesse, de troostende melancholie en het warme humanisme van elk zorgvuldig gekozen frame af." ★★★★ - Focus Knack

Madres Paralelas - trailer


Regie: Pedro Almodovar.
Cast: Penelope Cruz, Milena Smit, Rossy De Palma e.a.
Spanje, 2021, 120 min.

Partners: HV en seniorenraad