Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

VLOEK!

door de Roovers

Vloek! - c Stef Stessel
Vloek! - c Stef Stessel

Prijs

  • basisprijs:€17.00
  • kansentarief:€3.40
  • student:€10.00
  • vriendenpas '22-'23:€14.00

Praktisch

Met gratis inleiding!
Om 19u15 organiseren we een gratis inleiding in de Raadzaal in het gemeentehuis (ingang via Churchilllaan 1, 2900 Schoten). 
Inschrijven is niet verplicht. 

 

Tip van de bib! 
Zin in meer werk van Sam Shepard? De bib heeft wel wat voor je liggen! 

VLOEK! is een bitterzoete satire over een kwetsbaar middenklassengezin dat spartelt om te overleven. Terwijl ze hun woonst dreigen te verliezen aan schuldeisers probeert elk van de vier gezinsleden op zijn eigen manier de harde realiteit te ontvluchten. De vader drinkt zich dagelijks lam en heeft overal schulden. De moeder droomt ervan weg te kunnen gaan naar een exotisch oord. De rebelse dochter wil garagist worden ergens op een verlaten plek in het zuiden. De zoon dagdroomt en probeert ondanks alles de familie bij elkaar te houden.

Het hele stuk speelt zich af rond de keukentafel, met enkel een lege koelkast en een levend lammetje als gezelschap. De gesprekken zijn brutaal en hard, niets of niemand wordt gespaard. Maar ondanks al de verwoede pogingen om uit te breken blijft het gezin onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

De Roovers brengen een spetterende versie met explosieve live muziek van Bjorn Eriksson en door Elko Blijweert.

Sam Shepard levert met zijn tekst een passioneel commentaar op ‘the American dream’. Hij laat de wanhoop van de personages in vurige poezie transformeren en verstopt tederheid onder de harde confrontaties. Wanneer we het stuk uit 1979 ,geschreven in volle oliecrisis, nu herlezen lijkt het wel profetisch. Het beeld van een gezin dat vastzit in een neerwaartse spiraal veroorzaakt door precaire economische omstandigheden is helaas meer dan ooit herkenbaar.

“Kortsluiting noemen ze dat. Het zit in de familie. Vloeibaar dynamiet. Iets chemisch. Iets in ons bloed. Erfelijk. Nitroglycerine. Verschrikkelijk explosief”

Van en met: Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente, Michael Vergauwen, Elko Blijweert en Bjorn Eriksson
Scenografie: Stef Stessel
Kostuums: Pynoo

 

www.deroovers.be