Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Aperitiefconcert: Duo Jolente De Maeyer & Nikolaas Kende

met Der Wanderer

Jolente De Maeyer & Nikolaas Kende
Jolente De Maeyer & Nikolaas Kende

Prijs

  • basisprijs:€12.00
  • kansentarief:€2.40
  • vriendenpas '22-'23:€10.00

Praktisch

Met gratis inleiding om 10u20 en met een aperitiefje ter afronding.

 

Tip van de bib! 
Zin in nog meer Jolente en Nikolaas? Ga dan zeker even langs de bib voor deze prachtige cd van Klara

Het thema 'de reiziger’ - zowel door de letterlijke wereld, de landschappen en veranderende natuur, als door het leven - werd een van de belangrijkste thema’s van de romantiek. Zo was het gedicht Der Wanderer een grote inspiratie voor tal van Schuberts werken. Bij Liszt was dit het eiland Nonnenwerth, en in de werken van Sibelius en Grieg weerklinkt de Scandinavische natuur.

 

In 2023 staan Jolente en Nikolaas als duo 20 jaar samen op de planken. Met dit programma nemen ze je mee op een universele reis waarin je ongetwijfeld raakvlakken met je eigen ervaring als reiziger zal herkennen.

Jolente De Maeyer

Eén van de toonaangevende Belgische violisten, Jolente De Maeyer, wordt geprezen om haar virtuositeit en haar doorleefde interpretaties. Ze is een zeer veelzijdige artiest, onderscheiden met verschillende prijzen en uitmuntende kritieken voor zowel haar optredens als haar opnames. De CD ‘Kreutzer sonata’ met haar duo partner Nikolaas Kende, werd bekroond met een ‘Gouden Label’ van Klassiek Centraal. 

Nikolaas Kende

Nikolaas Kende wordt geroemd om zijn poëtisch spel en oprechte, passionele muzikaliteit. Kritieken prezen zijn gevoelig en visionair muzikantschap. Als solist en als kamermuziek partner is hij een veel gevraagde pianist op de internationale podia.

Jolente De Maeyer & Nikolaas Kende - Remains

Luister naar Duo Jolente De Maeyer en Nikolaas Kende

Viool: Jolente De Maeyer
Piano: Nikolaas Kende


www.jolentedemaeyer.com
www.nikolaaskende.com