Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Aperitiefconcert: Woodwork Reed Quintet

met Woodworks Favorites

Woodwork Reed Quintet
Woodwork Reed Quintet

Prijs

  • basisprijs:€12.00
  • kansentarief:€2.40
  • vriendenpas '22-'23:€10.00

Praktisch

Met gratis inleiding om 10u20 en met een aperitiefje ter afronding.

 

Opgelet! De parking aan Brasserie De Riddershoeve is tijdelijk niet toegankelijk  Parkeren kan in de Kasteeldreef. We raden aan om met de fiets, te voet of het openbaar vervoer te komen.

Woodwork Reed Quintet is een jong kamermuziekensemble dat ‘out of the box’ durft te denken, zowel in programmakeuze als in de bezetting van het ensemble. Een hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en een fagot: het is geen alledaagse bezetting. De saxofoon geeft deze bezetting van orkestrale houtblazers een extra laag, wat de klankkleur  van het Woodwork Reed Quintet uniek maakt.

Met hun programma Woodworks Favorites brengen ze hun favoriete werken van o.a. Gershwin, Watté en Biedenbender.

Woodwork Reed Quintet werd in 2022 finalist van de Supernova Kamermuziekwedstrijd van Klara.

Woodwork Reed Quintet

Anne-Leen Gevaert - HOBO (°1994) is een Torhoutse hoboïste met een passie voor klassieke muziek. Reeds van kinds been af wist ze dat ze van haar hobby haar beroep wou maken. Momenteel geeft ze die muzikale microbe graag door aan haar leerlingen van de Kustacademie Torhout waar ze werkzaam is sinds 2016. In dezelfde academie volgde ze als kind les bij Bram Nolf, bij wie ze ook verder studeerde aan de LUCA School Of Arts campus Lemmensinstituut.

Don-Paul Kahl - SAXOFOON (°1989) is onze eerste trotse Gentenaar, al zit dat niet in zijn genen. Don-Paul is geboren in de Verenigde Staten, meer bepaald Harrisburg, Pennsylvania. Hij kwam naar Gent in 2015 waar hij aan zijn doctoraat in artistiek onderzoek begon aan het Orpheus Instituut. Tegelijkertijd studeerde hij, net zoals Anne-leen en Kevin, aan het Lemmensinstituut. Voor zijn komst naar België had Don-Paul er al een hele weg op zitten. In de VS studeerde hij aan de Susquehanna University (Selinsgrove, Pennsylvania), de University of Florida en hij behaalde zijn artistiek diploma aan het Conservatoire de Boulogne-Billancourt in Parijs.

Valérie Trangez - FAGOT (°1992) is onze derde trotse Gentenaar. Voor even verliet ze de stad om te studeren aan het Lemmensinstituut bij Dirk Noyen, maar ze keerde al snel terug om haar studies verder te zetten aan het Koninklijk Conservatorium Gent bij docenten Pieter Nuytten en Graziano Moretto.

Kevin Casteleyn - KLARINET (°1993) is onze virtuoos op klarinet. Hoe meer noten het stuk telt, hoe liever Kevin het zal spelen! Voor zijn hogere studies verliet hij Roeselare en trok naar Leuven waar hij, net zoals Anne-Leen, studeerde aan het Lemmensinstituut bij Eddy Vanoosthuyse. Daar hield het echter niet op. Kevin studeerde in Leuven, Luik en Tilburg voor zowel klarinet als basklarinet bij Eddy Vanoosthuyse, Rik De Geyter en Henri Bok. Naast zijn klarinetstudies, studeerde hij directie bij Ivan Meylemans en Jan Van der Roost.

Aaron Van de Winckel - BASKLARINET (°1996) is de tweede trotse Gentenaar van Woodwork. Hij studeerde dan ook aan het Koninklijk Conservatorium Gent bij Eddy Vanoosthuyse voor klarinet en bij Marc Kerckhof voor basklarinet. Gastdocenten Danny Corstjens en Frank Coryn ondersteunden Aaron in zijn opleiding. De orkestwereld is Aaron niet vreemd. Hij freelancete bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine en Frascati Symphonic