Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

GEANNULEERD - Cursus: Wordt de mens nu een god, een verbeterd dier of een robot?

JangoJim - ogen
JangoJim - ogen

Prijs

  • basisprijs:€29.00
  • kansentarief:€5.80
  • lid Amarant:€26.00
  • vriendenpas '22-'23:€26.00

Waar

Kasteel van Schoten

Kasteeldreef 61
2900 Schoten
België

Praktisch

Dit is een dagcursus van 10u tot 16u30

Reserveren verplicht!
Docent: Jean-Pierre Van Hee
Partner: Amarant

 

Tip van de bib! 
Wil je je verder verdiepen in de toekomstvisies over robots en andere gelijkaardige filosofische kwesties? Dan is dit lijstje van onze bib ongetwijfeld iets voor jou.

 

Opgelet! De parking aan Brasserie De Riddershoeve is tijdelijk niet toegankelijk  Parkeren kan in de Kasteeldreef. We raden aan om met de fiets, te voet of het openbaar vervoer te komen.

Open ruilbox
Heb je tickets over of ben je nog op zoek naar tickets?
Neem dan een kijkje in onze ruilbox.

OPGELET: Deze voorstelling werd geannuleerd. Tickethouders worden op de hoogte gebracht via mail.

 

De drie belangrijkste doodsoorzaken voor de mens: honger, epidemieën en oorlog, zijn sinds geruime tijd op grote schaal overwonnen. Nog nooit zijn de levensomstandigheden voor de mens zo gunstig geweest. En de wetenschappelijke en technologische revoluties die hiervoor verantwoordelijk zijn, zijn nog niet voltooid.

 

Er rijzen ook meer en meer vragen over “de mens” van de toekomst. Zal hij dankzij kunstmatige intelligentie een verbond sluiten met allerlei machines en een soort robot worden die in allerlei omstandigheden kan overleven? Of loopt het allemaal toch niet zo’n vaart? Deze vragen worden niet langer alleen door futuristen gesteld maar steeds vaker door wetenschappers en filosofen die de huidige ontwikkeling van de kennis en wetenschap op de voet volgen.