Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

EXIT (LO 3)

door Circumstances / Piet Van Dycke

EXIT is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partner-acrobatie en balansbord samenvloeien.
 

Vier individuen belopen één collectief pad. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen de dansers/acrobaten in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. 
 

Wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico…

Trailer - EXIT

"‘EXIT’ is een speelse en geraffineerde combinatie van acrobatiek, dans, slapstick en evenwichtskunst. Het werk van de jonge choreograaf Piet Van Dycke blinkt uit door een organische mix van lichtvoetigheid en zwaarte"

★★★★ De Volkskrant
"Het stuk bouwt slim op naar een adembenemende apotheose […] De performers hijsen zich de lucht in, glijden van de muur en zoeken met z’n vieren een balans die ze uiteindelijk ook vinden. Indrukwekkend […] Dé sensatie van het weekend."

★★★★ De Standaard

Concept, choreografie: Piet Van Dycke
Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en William Blenkin
Muziek: Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin
Dramaturgie: Marie Peeters
Lichtontwerp: Edwin van Steenbergen
Techniek: Casper van Overschee
Installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld
Scenografische ondersteuning: Menno Boerdam
Productie: Circumstances vzw
Coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt-Dommelhof, HET LAB Hasselt, Cirklabo, circ'uit en Miramiro
Met steun van PLAN, Stad Leuven, Grensverleggers/deBuren

www.circumstances.be
 

Voor De Show is een interactief, digitaal theaterspel waarmee je jouw leerlingen warm maakt voor de komende voorstelling, met een minimum aan voorbereidingstijd. Je speelt het spel op het digibord of met laptop en projector. Als leerkracht kies je hoeveel tijd je hebt en welke onderdelen van het spel je speelt. Tien minuten tijd of een uur, het kan allemaal.

Theaterspookje Theo wijst je de weg terwijl je leerlingen leren over theatercodes en creatieve opdrachten uitvoeren waarbij ze tekenen, schrijven en uitbeelden. 

 

 

Klik hier om naar de digitale spelomgeving van deze voorstelling te gaan.