Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Film: Animal

+ nagesprek met Youth For Climate

Bella en Vipulan zijn allebei 16 jaar oud en behoren tot een generatie die ervan overtuigd is dat hun toekomst wordt bedreigd. Door klimaatverandering en de zogenaamde zesde massa-uitsterving van soorten, kan hun wereld binnen 50 jaar onbewoonbaar worden. Vanuit de politiek en de bedrijfswereld blijft het bij waarschuwingen en lijkt er niet echt iets te veranderen. Daarom besluiten Bella en Vipulan om het probleem bij de wortel aan te pakken: bij onze relatie met de levende wereld.

 

Tijdens een buitengewone reis leren ze dat we als mens intens verbonden zijn met de andere soorten op onze planeet. En dat we onszelf kunnen redden door hen te redden.

Een aangrijpende documentaire over de staat van onze aarde, met een uiteindelijk motiverende en inspirerende boodschap.

Met nagesprek!

In de docu Animal zoeken twee jongeren naar wereldwijde oplossingen voor de klimaatopwarming. Een strijd waarmee Youth for Climate vertrouwd is.

Youth for Climate is een actiegroep die een ambitieus klimaatbeleid eist. Ze streven ernaar om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren en te activeren, omdat de klimaatcrisis iedereen aangaat en alle grenzen overstijgt. Na het bekijken van de film gaan de leerlingen in gesprek gaan met één van de Youth for Climate-woordvoerders.

Een film van Cyril Dion, FR, 2021.
Engels en Frans gesproken, Nederlands ondertiteld.