Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Film: Flee

Flee
Flee

Amin arriveerde als niet-begeleide minderjarige in Denemarken vanuit Afghanistan. Vandaag, op 36-jarige leeftijd, is hij een succesvolle academicus en gaat hij trouwen met zijn vriend. Al 20 jaar lang hangt een groot geheim als een donkere schaduw boven zijn leven. Dat geheim wil hij nu voor het eerst delen met een oude vriend.

Het waargebeurde verhaal van een man die zijn verleden onder ogen moet zien om een toekomst te krijgen. In deze aangrijpende geanimeerde documentaire puzzelen we stukje per stukje het verhaal in elkaar van een homoseksuele man die Afghanistan ontvluchtte. Niemand kent zijn exacte verhaal, zelfs zijn partner niet. Toch krijgt de regisseur zijn oude schoolmakker aan het praten.

"Genomineerd worden voor beste internationale film, beste documentaire én beste animatiefilm: het is compleet uniek in de geschiedenis van de Academy Awards."

FOCUS KNACK

Een film van Jonas Poher Rasmussen, DK FR IT NO ES GB US SE, 2021. 
Deens, Engels, Perzisch, Russisch en Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld. 

"Het voor drie Oscars genomineerde 'Flee' is deels het verslag van een vlucht, deels ook therapie, zonder dat de film zo intiem wordt dat hij de kijker buitensluit. Soms maken de beelden het verhaal juist indringender. Herinneringen die in een gewone documentaire niet getoond hadden kunnen worden, worden door de animatie tot leven gebracht."

DE VOLKSKRANT