Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Vuur/toren

door Laika & Hetpaleis

Vuut/toren - Laika en HetPaleis - c Kathleen Michiels
Vuut/toren - Laika en HetPaleis - c Kathleen Michiels

Drie vuurtorenwachters houden een licht brandend in een toren. Aan de rand van de woeste oceaan, in weer en wind, werken ze met gevaar voor eigen leven. Alleen maar om anderen veilig thuis te brengen.


Maar wat als het licht sputtert en dooft? Wie loodst hen naar een veilige haven als de wereld hen vergeten is? Hoe lang houd je het vuur brandend in je hart als iedereen je heeft verlaten?

Vuur/toren gaat over drie mensen die aan hun lot worden overgelaten en voor de rest van de wereld niet meer bestaan. Ze verliezen elkaar, zichzelf en de grond onder hun voeten, tot iemand opduikt die hen in de armen sluit...

 

Na Über-ich (2015) en De Passant (2017) maakt Michai Geyzen opnieuw een visueel, dansante en tragikomische voorstelling voor kinderen.

Concept en regie: Michai Geyzen
Spel: Ephraïm Cielen/Pieter-Jan De Wyngaert, Young-Won Song/Yoh Morishita, Boris Van Severen/Hervé Guerrisi, Robbert Vervloet/Elias Vandenbroucke
Muziek: Ephraïm Cielen
Choreografie: Young-Won Song
Scenografie: Peter De Bie
Dramaturgie: Mieke Versyp
Kostuums: Vick Verachtert
Lichtontwerp: Thomas Stevens
Geluid: Tom Van den Brande
Productie: Robin Angst en Pieter Smet

 

www.laika.be
www.hetpaleis.be

Bereid je theaterbezoek voor met Voor de Show!

Voor de show

Voor De Show is een interactief, digitaal theaterspel waarmee je jouw leerlingen warm maakt voor de komende voorstelling, met een minimum aan voorbereidingstijd. Je speelt het spel op het digibord of met laptop en projector. Als leerkracht kies je hoeveel tijd je hebt en welke onderdelen van het spel je speelt. Tien minuten tijd of een uur, het kan allemaal.

Theaterspookje Theo wijst je de weg terwijl je leerlingen leren over theatercodes en creatieve opdrachten uitvoeren waarbij ze tekenen, schrijven en uitbeelden.