Opgelet: geen verhuur in gemeentelijke locaties t.e.m. 31/08/2020 

Samen voor een veilige heropstart inzake Covid-19

Helaas zijn we opnieuw genoodzaakt om de gemeentelijke infrastructuur voor verhuur te sluiten. We volgen hierbij de lijn van de verstrengde maatregelen in België en in provincie Antwerpen meer specifiek. Dit als bijdrage in het tegengaan van de verdere verspreiding van het Covid-19 virus. Deze beslissing werd bekrachtigd met een collegebesluit d.d. 30 juli 2020. Alle reeds gemaakte reservaties binnen de gemeentelijke infrastructuur t.e.m. 31 augustus 2020, worden kosteloos geannuleerd. Nieuwe reservaties voor augustus 2020 kunnen niet gemaakt worden.

Aan welke voorwaarden en maatregelen kan je je verwachten op het moment dat je terug locaties kan huren? Kijk onderstaand protocol in als voorbeeld. Hou daarbij in gedachten dat we momenteel nog niet kunnen inschatten wanneer het opnieuw veilig is om gemeentelijke locaties voor verhuur te heropenen en welke regels dan exact zullen gelden. Bedankt voor uw begrip.

Klik hier om het 'Protocol voor het gebruik van gemeentelijke locaties' als voorbeeld in te kijken

Klik hier voor de laatste versie van het 'Basisprotocol Cultuur' van de Vlaamse Overheid.


Je zoekt een ruimte voor je activiteit? Cultuurcentrum Schoten beheert verhuurt heel wat gemeentelijke lokalen! Van een kleine vergaderruimte tot een perfect uitgeruste podiumzaal voor grotere evenementen. Infrastructuur met een capaciteit die varieert tussen 10 en 400 personen. Podiumvoorstellingen, ontmoetingsactiviteiten, educatieve activiteiten en vergaderingen kunnen allemaal in deze gevarieerde infrastructuur georganiseerd worden.
Er zijn verschillende vergaderzalen, 3 wijklokalen, een activiteitenruimte, polyvalente lokalen en een degelijk uitgeruste podiumzaal met 400 plaatsen met uitschuifbare tribune en podium.

Wil je een feest organiseren dan kan je de lijst met niet-gemeentelijke infrastructuur raadplegen.

In verschillende infrastructuren kan je gebruik maken van audiovisuele materialen (piano, beamer, enz.) Het gebruikersreglement voorziet bovendien een fikse korting voor erkende Schotense verenigingen. Let wel op: praktische afspraken verschillen per locatie.


OPGELET: BELANGRIJKE MEDEDELING

Vanaf 1 januari 2020 gaat er een nieuw retributiereglement in voege. Schotense erkende verenigingen zullen vanaf dan van het meest voordelige tarief kunnen genieten als ze een locatie willen huren. Klik door naar de verschillende locaties om de nieuwe tarieven te weten te komen.  

Vanaf 1 januari 2020 komt er voor alle Schotense verenigingen een nieuwe digitale verenigingendatabank. Kijk hier voor meer info.


Reserveer online

Je kan je aanvragen voor het huren van zalen ook digitaal via onze webshop indienen (behalve voor de Kaekelaar). Wil je hier wat meer informatie over? Klik dan hier voor de infobrief met handleiding. 

Naar de webshop!

Evenementenloket

Bij het evenementenloket kan je terecht voor huur van materiaal (bvb. podiumstukken, tafels, panelen, ...) of voor de nodige lokale vergunningen. Hou hier ook rekening met de minimum aanvraagperiode van 6 weken op voorhand.

Meer info hierover vindt u op de website of u kan altijd contact opnemen per mail: evenementen@schoten.be.

Meer informatie

De contactpersoon voor zaalverhuur is Erika D'Huyvetter cultuurdienst@schoten.be  of 03/680 23 40.

DELEN: