Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

De nieuwe man

door DE HOE

Prijs

  • basisprijs:€16.00
  • kansentarief:€3.20
  • student:€10.00
  • vriendenpas '23-'24:€14.00

Praktisch

Met gratis inleiding! 
De inleiding start om 19u15 in de Braembib (polyvalente ruimte, 1ste verdieping). Je moet niet inschrijven. 

Twee decennia na De man die zijn haar kort liet knippen (2004) komen diezelfde man en vrouw elkaar opnieuw tegen. In de originele voorstelling komen ze samen in een restaurant. Harvey Weinstein is nog een succesvolle producent en de term mansplaining bestaat nog niet. De man is een schrijver, de vrouw een actrice. Ooit waren ze verliefd, maar de angst om elkaar kapot te maken stond hun liefde in de weg.

 

In De nieuwe man treffen ze elkaar op de luchthaven van Rome, in een wereld waarin alle heilige huisjes verwoest lijken. Oude zekerheden wankelen op broze fundamenten. Zullen ze zelf ook aan het wankelen gaan? Worden hun herinneringen gekoesterd, of genadeloos herzien? Is de tijd rijp voor een echte dialoog? En hoe voer je zo'n dialoog als er voortdurend iemand meekijkt? Wie de originele voorstelling niet zag, moet zich geen zorgen maken. De nieuwe man staat op zichzelf en blijft verrassen.

“Natali Broods, Peter Van den Eede en Willem de Wolf spelen op fantastische wijze De nieuwe man. Het stuk is een spiegelpaleis waarin spel en echt door elkaar lopen, en onderwijl tientallen vragen worden opgeworpen over de waarde van zowel spel als echtheid.”

★★★★ - De Morgen

Bekijk de reportage van 100% Cultuur

“Het is het unieke talent van de HOE in zulke (dolkomische) passages personages en hun standpunten diepgang te geven.”

De Standaard

Van en met: Natali Broods, Peter Van den Eede en Willem de Wolf
Techniek: Bram De Vreese en Shane Van Laer

 

www.dehoe.be