Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Kinderkunstendag: In Petto (6+)

door Okidok

Twee clowns zijn onderweg. Met hun karretje. Terwijl hun kar hen zou moeten beschermen, stelt het hen voor heel wat beproevingen: het schommelt, het slingert heen en weer, het maait hen onderuit en schopt hen eruit. Ze proberen zich staande te houden en zetten alles op alles om hun weg verder te kunnen zetten.

 

Met hun nieuwste creatie In Petto keert Okidok terug naar het zuivere clowneske werk. Een tragikomische situatie in een beckettiaanse sfeer, waarin twee sociaal onaangepaste individuen op elkaar zijn aangewezen. Hun uitgekiende lichaamstaal in combinatie met een feilloze timing zorgt voor visuele humor van de bovenste plank.

Trailer - In Petto

Dit jaar vieren we de 20ste verjaardag van het Topstukkendecreet, ook op Kunstendag voor Kinderen. Met het Topstukkendecreet wil de Vlaamse overheid roerend cultureel erfgoed van uitzonderlijk belang beschermen en ervoor zorgen dat zeldzame en onmisbare voorwerpen en verzamelingen in Vlaanderen niet verloren gaan.

 

Kunstendag voor Kinderen roept daarom kinderen van 0 tot 12 jaar op om overal in het land topstukken te ontdekken én te creëren. En dat kan uiteraard van alles zijn: van dans, film, circus, muziek, tot en met schilderen, tekenen, boetseren en literatuur. Ga zelf aan de slag en maak je eigen topstuk!