Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Morris (8+)

Torenconcert winter - klassiek - Met Phara de Aguirre & Ensemble Oxalys, naar Bart Moeyaert

Opgelet: deze voorstelling werd verplaatst naar een nieuwe datum. De voorstelling zal doorgaan op zondag 4 februari 2024 om 11u.

 

 

Elke dag moet Morris de berg op om de hond van zijn oma te zoeken. Het dier is een meester in ontsnappen. Ze heet niet toevallig Houdini.
Net wanneer Morris met de hond in zijn armen aan de tocht naar huis begint, valt de sneeuw met bakken uit de lucht. Het dal lijkt plots erg ver weg. Tot overmaat van ramp gaat Houdini er opnieuw vandoor.

 

Morris weet zich even geen raad. Maar dan verschijnt in al dat wit ineens een lotgenoot — met een grote mond en een reusachtige ram.

 

Martine Tanghe zou de vertelling van ‘Morris' brengen op het podium van De Kaekelaar. Het droevige nieuws van haar overlijden kwam aan als een mokerslag. We zullen de warme stem van Martine missen. 

Phara de Aguirre zal de fakkel overnemen voor de vertelling van 'Morris'.

Een vrieskoud avontuur waarvan je gaat gloeien.
Over sneeuw die blijft liggen, een hond die gaat lopen, en het belang van een naam.

 

Morris verscheen in het najaar van 2022 als boek, geïllustreerd door Sebastiaan Van Doninck en vormgegeven door Herman Houbrechts, bij uitgeverij Querido. Bart Moeyaert ontving voor Morris de Boon Publieksprijs 2023 in de categorie kinder- en jeugdliteratuur.

 

Verteller: Phara de Aguirre
Tekst: Bart Moeyaert
Compositie: Koen Brandt
Live muziek: Ensemble Oxalys

 

www.oxalys.be
www.bartmoeyaert.com

 

 

Partner: Gezinsbond Schoten en ‘s-Gravenwezel