Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Zeldzaam en onmisbaar

100 topstukken uit Vlaamse collecties

Prijs

  • basisprijs:€12.00
  • kansentarief:€2.40
  • vriendenpas '23-'24:€10.00

Praktisch

Carpool match!
Heb je of zoek je nog een plekje om samen te rijden? Maak gebruik van de carpool match. Dat is beter voor het milieu én een pak gezelliger!

 

duur: ca 1u30
 

Reserveren verplicht!

Magritte, Bacon, Ensor, Moore, Jordaens, Rubens … Het zijn maar enkele van de wereldberoemde namen die dit najaar in het MAS te zien zijn. De niet te missen expo Zeldzaam en onmisbaar brengt een unieke selectie van werken uit de Vlaamse topstukkenlijst samen. Kunstwerken waar je anders heel Vlaanderen voor moet doorkruisen, of die zelfs nooit publiek toegankelijk zijn, zijn nu tijdelijk op één plek te bewonderen. 


We bezoeken deze unieke expo onder begeleiding van een ervaren gids.

‘Zeldzaam en onmisbaar’ wordt een must-see die de twintigste verjaardag van het Vlaams topstukkendecreet viert. Verwacht je aan een verrassende reis doorheen de kunstgeschiedenis.

Ruim twintig grote en kleine musea, maar ook kerken, bibliotheken en particuliere verzamelaars geven de topstukken uit hun collectie tijdelijk in bruikleen. Stuk voor stuk zijn het werken die sinds 2003 zijn opgenomen in de Vlaamse Topstukkenlijst of door de overheid werden aangekocht.

 

Beroemde schilderijen van Hugo van der Goes, Rubens, Jordaens, Ensor, Magritte en Bacon, beelden van Lucas Faydherbe en Henry Moore, maar ook kostbaar zilver, middeleeuwse manuscripten en een zeldzaam meubel van Pierre Gole, ébeniste du roi van de Franse koning Louis XIV, zijn uitzonderlijk in één expo te bewonderen.

 

Curatoren Thomas Leysen en Ben Van Beneden, leden van de Topstukkenraad, maakten de selectie topstukken voor deze expo.

 

www.mas.be