Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Remembered for a While - The days of Nick Drake

door Annelies Van Dinter, Jan Swerts, Gianni Marzo, Nicolas Rombouts en Renée Sys

Update! Wegens dringende familiale omstandigheden ziet Naima Joris zich genoodzaakt de Nick Drake-fakkel over te dragen aan Annelies Van Dinter. Deze multigetalenteerde muzikant/zangeres (oa. Echo Beatty) zal met evenveel overgave haar liefde voor de betreurde Engelse bard naar de Vlaamse podia brengen.

 

“Forgotten while you’re here, Remembered for a while”, Nick Drake schreef deze profetische zin niet lang voor zijn jonge overlijden in 1974, nu bijna 50 jaar geleden. De jonge muzikant was bij leven even onbekend als briljant. Tot er in het begin van de 21ste eeuw een herinneringsgolf ontstond, die hem tot een icoon verhief.

 

Annelies Van Dinter, Gianni Marzo, Nicolas Rombouts, Jan Swerts en Renée Sys brengen een hommage aan de enigmatische Nick Drake. Verwacht een voorstelling met zowel verhalen uit Drakes korte leven als interpretaties van zijn greatest hits die nooit hits zijn geweest, maar wel uitgroeiden tot gesmaakte vruchten van een te jong gekapte boom.

 

De betreurde jongeman (die nu 75 jaar oud zou zijn) kan anno 2023 o.a. Elton John, Bon Iver, Beck en Jose Gonzalez tot zijn immer groeiende schare fans rekenen en drukte postuum zijn stempel op muziek van REM, Norah Jones en Elliot Smith.

Luister naar het werk van Nick Drake op Spotify