Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Achter de schermen (SO 3)

Kunstig gekaekel in De Kaekelaar

In Achter de schermen geven bijzondere kunstenaars een unieke kijk achter de schermen van hun artistieke maakproces. Tijdens een sofagesprek met gastvrouw Anke Verschueren vertellen ze over het pad dat ze hebben afgelegd sinds de middelbare school om hun dromen te realiseren. Dit pad was voor beiden zelden recht en zonder hindernissen. Welke lessen kunnen ze delen?
 

Hoe komt een boek tot stand?
Hoe lang werk je aan een roman?
Hoeveel geld heb je nodig om een film te maken?
Heb je talent nodig om kunstenaar te worden?
Hoe ga je om met tegenslag?

 

Hun artistieke werk vormt het vertrekpunt voor het gesprek, maar gastvrouw Anke Verschueren betrekt ook publiek, opdat geen enkele prangende vraag onbeantwoord blijft. Bart Van Aken zorgt voor de muzikale afwisseling en een vrolijke noot wanneer we er nood aan hebben.

Krijg een unieke kijk in het pad van enkele bijzondere kunstenaars!

Julie Cafmeyer

Julie Cafmeyer is theatermaker, columnist en debuteert in het najaar van 2024 met een roman. Haar werk heeft een autobiografische stijl en kenmerkt zich door wrange humor, duistere lichtheid en vermakelijke tragiek. Thema’s die vaak aan bod komen zijn haar verlangen naar de liefde, seks, maar ook de machtsverhoudingen in haar eigen leven en de maatschappij. 

Julie Cafmeyer kwam in april 2024 naar buiten met Life is but a dream, een op feiten gebaseerd verhaal over verwrongen machtsverhoudingen in de kunstenwereld. 

 

www.juliecafmeyer.be

Julie Cafmeyer

Verrassing!

Voor onze tweede kunstenaar hebben we al een shortlist. Maar we wachten nog even af om deze te communiceren. Zo kunnen we kort op de bal spelen en zorgen we ervoor dat we een relevante naam kunnen uitnodigen om met jouw leerlingen in gesprek te gaan. 

Hond - Hélène Jacobs

Achter de schermen - Kunstig gekaekel in De Kaekelaar is een initiatief van Bibliotheek Schoten, Cultuurcentrum Schoten en de Academie. Samen willen we jongvolwassenen op een ongedwongen manier laten proeven van kunst en cultuur in een taal die aansluit bij hun leefwereld. Dit doen we door ontmoetingen te organiseren met professionele kunstenaars waarbij we actief ruimte maken voor de vragen die jongvolwassenen hen zelf willen stellen.