Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Film: Picknick met taart en andere verhalen (K2 + K3)

Deze kortfilmcompilatie toont vier korte films gebaseerd op gerenommeerde prentenboeken: De fantastische vliegwedstrijd van Tjibbe Veldkamp, Wat zit er in die kist van Pieter Gaudesaboos, Vos & haas van Sylvia Vanden Heede en Picknick met taart van Thé Tjong-King’.

 

De mooiste prentenboeken komen op het grote scherm tot leven. Deze verzameling van vier kortfilms is ideaal om kleuters te inspireren tijdens de Jeugdboekenmaand, de voorleesweek of alle andere dagen.

Geniet van vier prachtige geanimeerde verhalen op maat van je kleuterklas.

Trailer - Picknick met taart en andere verhalen

Deze film bestaat uit:

De fantastische vliegwedstrijd 
John Croezen, Netherlands, 00:06, Nederlands gesproken, zonder ondertitels, 2022
Welkom bij de fantastische vliegwedstrijd voor vogels! Tien teams gaan van start. Maar tijdens de race komen de deelnemers één voor één in de problemen. Team Flamingo komt niet van de grond, Team Havik verlaat het toestel met de schietstoelen en Team Struisvogel-Pinguïn stort neer! Wat is hier aan de hand? En waarom komt Team Kip als enige níét in de problemen? Gebaseerd op het boek “De fantastische vliegwedstrijd” van Tjibbe Veldkamp.
 

Vos & haas 
Mascha Halberstad, Tom Van Gestel, België, Netherlands, Luxembourg, 00:12, Nederlands gesproken, zonder ondertitels, 2019
Vrolijke stop-motion over de knotsgekke bosvrienden Vos, Haas, Uil en Ever. Gebaseerd op de populaire boeken van Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing.
 

Wat zit er in die kist? 
Bram Algoed, België, 00:10, Zonder dialoog, 2023
Een verhaal over een piloot, een kapitein, een machinist, een chauffeur, een postbode, een meisje... en een doos. Wat zit er in de reusachtige doos die de piloot heeft meegebracht uit een land hier ver vandaan? Gebaseerd op het prentenboek van Pieter Gaudesaboos.
 

Picknick met taart 
Mascha Halberstad, Tom Van Gestel, België, Netherlands, 00:23, Nederlands gesproken, zonder ondertitels, 2012
Samen met een bont dierengezelschap en twee prachtige taarten vertrekken Meneer en Mevrouw Hond voor een gezellige picknick. Maar dan gebeurt er iets onverwachts… Gebaseerd op het beroemde boek van Thé Tjong-Khing.