Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Mobi Mobi (L0 2 + LO 3)

door Collectief Fiat

Elk jaar trekt het gezin Van Dremmel eropuit met hun mobilhome.

Elk jaar gaan ze naar dezelfde plek,

spelen ze dezelfde spelletjes,

gaan ze naar hetzelfde restaurant,

dragen ze dezelfde kleren,

maken ze dezelfde wandelingen,

lezen ze dezelfde verhalen

en maakt de papa dezelfde mopjes.

 

Maar dit jaar hebben de kinderen er genoeg van. Ze nemen het heft in eigen handen. Dit jaar wordt een vakantie om écht nooit meer te vergeten

Een locatievoorstelling

Mobi Mobi is een locatievoorstelling die op de speelplaats van de school zelf plaatsvindt, of op een zelfgekozen locatie. De locatie moet vlot toegankelijk zijn voor een mobilhome (H: 2m90, B: 2m40, L: 7m). Hou er rekening mee dat dat stuk van de speelplaats niet toegankelijk is tijdens de opbouw en de voorstelling zelf. 
 

Om deze voorstelling op je school of locatie te laten plaatsvinden rekenen we op een minimumaantal van 80 leerlingen en een maximum van 120 leerlingen.
 

De school zorgt zelf voor:

  • Elektriciteit op de speelplaats of de locatie
  • Een plan B voor regenweer (een luifel, hangar, afdak, ...)
  • Een contactpersoon ter plaatse
  • Voldoende banken of stoelen

 

Heb je geen geschikte locatie? Of heb je te weinig leerlingen om een voorstelling te organiseren?
Laat het ons weten! We doen ons uiterste best om samen een oplossing te verzinnen.

Trailer 'Mobi Mobi' door Collectief Fiat

Tom Viaene en Anke Jochems sloegen de artistieke handen in elkaar en maakten met ‘Mobi Mobi’ hun eerste voorstelling als Collectief Fiat

 

Anke Jochems behaalde haar master of Arts Drama aan Luca Drama, Leuven, een diploma Toegepaste Taalkunde en een master Journalistiek. Theater kan niet zonder muziek, vindt ze. Haar tweede passie is het schrijven van eigen nummers die ze verwerkt in haar voorstellingen. Daarbij gaat ze op zoek naar de beste balans tussen tekst en muziek. Ze speelde bij Theater Tieret (Meneer Beer en de Woeste Wolven) en Abattoir Fermé (Gone West), in Knorren en Kussen (DE KOLONIEMT) en Swing (Circus Ronaldo). Daarnaast creëerde ze twee solovoorstellingen Alone with Everybody en Total Reset.

 

Tom Viaene behaalde in 2018 zijn masterdiploma Drama aan Luca School of Arts, Leuven. Daarnaast heeft hij ook een masterdiploma Audiovisuele Kunsten (RITS 2007). Zijn fascinatie voor beeld en film dringt door in zijn theaterwerk, waar verschillende disciplines samenkomen. Tom is al van kindsbeen af een gepassioneerd muzikant en speelt nog steeds geregeld viool en piano. Hij is ook meer en meer geboeid door dans en beweging. Hij onderzoekt de fysicaliteit van zijn personages en gebruikt graag beweging in zijn voorstellingen om de juiste emoties op te roepen. Hij speelde twee seizoenen mee in Familie op VTM en toert sinds 2020 door heel Vlaanderen met de familievoorstelling Moenieworrienie.

 

www.collectieffiat.be

 

Concept, tekst, muziek en spel: Anke Jochems en Tom Viaene
Coach: Titus De Voogdt
Beeld: Wannes Cré
Kostuums: Amber De Saeger