Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Bert Joris ft. Sam Joris Octet

Torenconcert winter - Jazz

Trompettist Bert Joris, een van de meest iconische jazzlegendes die België rijk is, bundelt samen met zoon Sam Joris de krachten in een fris en inspirerend concert ter ere van zijn 65ste verjaardag. Deze unieke samenwerking vormt voor hen de ideale gelegenheid om Sams jazzoctet na tien jaar nieuw leven in te blazen.

 

Deze gedreven en getalenteerde beroepsmuzikanten hebben een bijzondere band met elkaar door de verschillende projecten waarin ze samen speelden, maar ook met Bert Joris die als pedagoog en muzikant een inspirerende rol speelde in hun muzikale ontwikkeling.

"Bert Joris is Belgische Jazz op zijn best"
De Standaard

Het repertoire van Bert Joris vormt het uitgangspunt van deze avond in De Kaekelaar. Naast zijn vroegere werk, komt hij speciaal voor deze gelegenheid en bezetting met een nieuw programma. Het octet zorgt voor een frisse toets, waarbij openheid en vrijheid voorop staan. Berts muziek wordt zo in een nieuw kleedje gestopt. Dit zorgt voor een unieke muzikale communicatie die teruggaat naar de essentie van de composities. Warm, uitnodigend en bovenal verrassend.

"Dichter bij Miles Davis Nonet kan een mens dezer dagen niet komen"
Focus Knack *****

Sam Joris Octet feat. Bert Joris

Bert Joris: trompet
Sam Joris: trompet
Rob Banken: alto sax
Bruno Van der Haegen: tenor sax
Peter Delannoye: trombone
Joppe Bestevaar: bariton sax
Wout Gooris: piano
Janos Bruneel: bas
Jelle Van Giel: drums

 

www.bertjoris.com


De Torenconcerten

De Torenconcerten is een concertreeks waarin de nadruk op klassieke muziek en jazz wordt gelegd. Een gedurfde programmatie voor een breed publiek staat centraal.

 

Deze wintereditie kan je genieten van de legendarische Bert Joris & Sam Joris Octet én van de prachtige familievoorstelling 'Morris' met Ensemble Oxalys

 

Nóg een torenconcert - klassiek voor kinderen