Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Voorjaarsontwaken

door WOLF WOLF

Binnen de muren van een schooltoneel repeteert een groep jongeren voor het leven en steken fictie en realiteit elkaar aan. Ze ontdekken de wereld, elkaar, zichzelf en de daarbij horende driften en perikelen, en dit terwijl hun lichaam hen overwoekert en sneller groeit dan hun hoofd kan bijhouden. Grenzen worden even snel getrokken als onduidelijk gemaakt. Wat verwarrend voelt, kwetst net zo goed als dat het zalft. Zeker wanneer het allemaal maar theater is.

Voorjaarsontwaken speelt zich af in het schemergebied tussen kind en volwassene. Een emotionele coming of age binnen een zwijgende maatschappij.

 

 

Heb je na het zien van deze voorstelling vragen over zelfdoding of nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be. Jongeren die graag anoniem (en gratis) in gesprek willen gaan, kunnen contact opnemen met Awel via chat, telefoon (nummer: 102) of mail. 

“Voorjaarsontwaken is véél, maar vooral een staalkaart van een groep multitalenten.”

★★★★ De Standaard

Trailer - Voorjaarsontwaken

Van en met Imke Mol, Mitch Van Landeghem, Flor Van Severen, Naomi van der Horst, Gilles Pollak, Soraya van Welsenis, Matthias Van de brul, Gilles Vandecaveye-Pinoy en Valentina Tóth of Lieselot Siddiki
Naar ‘Frühlings Erwachen’ van Frank Wedekind
Eindregie: Renée Goethijn
Met de steun van de Vlaamse Overheid


www.wolfwolf.be

FEEST! De DJ-afdeling van Academie Schoten draait plaatjes na de voorstelling!