Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Yevgueni

met Straks is ook goed

Ze zijn zeldzaam: groepen die nog weten te verrassen met hun zevende album. Laat staan dat ze zichzelf overtreffen. Yevgueni is zo’n groep. Avontuur en nieuwsgierigheid zit gewoon in het DNA van deze muzikanten. En dat hoor je op Straks is ook goed, een volbloed popplaat die pendelt tussen eigentijds en tijdloos.

 

Op hun zevende album overleven onze helden lockdowns, worstelen zich door een beginnende midlife-crisis en praten met vijfjarigen over wereldproblemen. Deze avonturen worden vertaald in hun teksten, die soms duidelijk herkenbaar, dan weer poëtisch zijn, met als credo: “het moet ergens over gaan, maar niet voor iedereen over hetzelfde”.

“het moet ergens over gaan, maar niet voor iedereen over hetzelfde”

Yevgueni is veelzijdig: speelt in kerken en op festivals, in parochiezalen en rocktempels, maar weet ook steeds weer te verrassen met beklijvende voorstellingen voor de luwte en de spots van het theater. Band, frontman (en crew) slepen je mee in hun universum van klank, licht, verstilling en vertelling, vertraging en versnelling, om je anderhalf uur later ontroerd, getroost, hoopvol en uitbundig de nacht in te sturen.

Yevgueni – Ze danst gewoon op straat (videoclip)

Luister naar 'Straks is ook goed' op Spotify

Klaas Delrue: zang, akoestische gitaar
Geert Noppe: toetsen, zang
Maarten Van Mieghem: bas, zang
Patrick Steenaerts: elektrische gitaar
Stef Vanstraelen: drums, percussie


www.yevgueni.be