Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Voor De Show is een interactief, digitaal theaterspel waarmee je jouw leerlingen (van het lager onderwijs) warm maakt voor de komende voorstelling, met een minimum aan voorbereidingstijd. Je speelt het spel op het digibord of met laptop en projector. Als leerkracht kies je hoeveel tijd je hebt en welke onderdelen van het spel je speelt. Tien minuten tijd of een uur, het kan allemaal.

Theaterspookje Theo wijst je de weg terwijl je leerlingen leren over theatercodes en creatieve opdrachten uitvoeren. En hij neemt je mee op een digitale 360° rondleiding doorheen De Kaekelaar!

Nooit was het zo gemakkelijk om je leerlingen klaar te stomen voor een voorstelling!


Alles over de voorstelling

Samen met theaterspookje Theo leren je leerlingen alles over de voorstelling en over het theater. Wat is het verschil tussen het decor en een attribuut? 
 

En Theo laat je klas ook creatieve opdrachten uitvoeren waarbij je leerlingen tekenen, schrijven en uitbeelden. Zo leren ze alles over de voorstelling zelf en over het creatieproces van een voorstelling. 

Theatercodes

Theaterspookje Theo wijst je de weg terwijl je leerlingen leren over theatercodes. Wat mag wel en niet in het theater? Mag je nog praten als het licht aan is? Wanneer moet je naar toilet gaan? Mag je eten in een zaal? Mag je lachen tijdens een voorstelling?

 

Samen met je klas speel je spelletjes over de do's en don'ts in het theater. 

 

 

360° rondleiding

Samen met theaterspookje Theo ga je op stap in De Kaekelaar met een digitale 360°-rondleiding. Wandel door de foyer, de zaal, over het podium tot aan de backstage. Theo geeft alle uitleg over wat er allemaal te zien is, en dankzij de handige icoontjes klik je meteen alle info open.

Na deze hypermoderne rondleiding heeft De Kaekelaar geen geheim meer voor jouw klas. 

"Scholieren die Voor De Show speelden in de klas, worden meegezogen in een wereld, hebben geen verkeerde verwachtingen en zijn ook heel snel geboeid. Echt een top-tool!"

Joris Hessels, theatermaker

Voor de Show-voorstellingen